انتقال آب درياي خزر چه چالش‌هايي به همراه خواهد داشت؟



 






  • انتقال آب درياي خزر چه چالش‌هايي به همراه خواهد داشت؟

    به گزارش ايرنا، همايون خوشروان، رئيس گروه پژوهشي مديريت محيط‌زيست وزارت علوم تحقيقات و فناوري و مدير سابق مرکز ملي مطالعات و تحقيقات درياي خزر نوشت:


    مدتي است طرح انتقال آب درياي خزر به سمنان مطرح شده است که مي‌توان از زواياي مختلف به آن پرداخت، در واقع اجراي اين طرح سبب افزايش ترکيب شوري آب دريا و رسوب بستر مي‌شود و در نهايت با افزايش شوري و انتقال آن در جهت غرب به شرق موجب از بين بردن زيستگاه جانداران دريايي شده و با نفوذ به خليج گرگان، تالاب ميانکاله، تالاب گميشان و دهانه رودخانه‌هاي مهم منطقه مانند تجن، نکارود، تسکارود، لاريم و گرگان‌رود؛ سبب از بين رفتن ايستم‌هاي موجود مي‌شود و خدمات ارزشمند ايستم آن‌ها را از بين خواهد برد.


    اجراي اين طرح موجب بروز بلوم حرارتي شده و به نيروگاه برق نکا که بسيار آسيب‌پذير است صدمه بسيار جدي خواهد زد، همچنين سبب از بين رفتن زيستگاه ماهيان اقتصادي درياي خزر در مصب رودخانه‌ها و در ناحيه دور از ساحل مي‌شود و منجر به متلاشي شدن زنجيره غذايي و کاهش صيد و بيکاري صيادان خواهد شد. از بين رفتن ايستم گياهان ساحلي و زيستگاه جانوران و پرندگان از ديگر پيامدهاي اين طرح است.


    همچنين سبب شورمزه شدن سفره‌هاي آب زيرزميني در نوار ساحلي شده و به اراضي کشاورزي در شعاع پهناوري صدمه مي‌زند، منظر طبيعي ساحل را به هم ريخته و موجب از بين رفتن ارزش تفرجگاهي و گردشگري آن مي‌شود. با توجه به سيکل نوسانات درياي خزر ارزش اجراي مهندسي طرح در زمان افت گسترده سطح تراز آب دريا و يا در صورت پيشروي دريا به طور کامل از بين خواهد رفت.


    آسيب به جنگل‌هاي هيرکاني و جانداران مستقر در آن بسيار جدي است، حال سوال اساسي از وزارت نيرو اين است که چرا به جاي انتقال آب درياي خزر به استان سمنان به فکر انتقال بدون پالايش آن به خليج گرگان، تالاب ميانکاله، تالاب گميشان نيست، مناطق تالابي که ارزش اقتصادي زيست محيطي آن‌ها صدها برابر بيشتر از طرح‌هاي صنعتي است که قرار است در استان سمنان راه‌اندازي شود؟ و چرا با مديريت صحيح منابع آب در البرز مرکزي و جنوبي مشکل کم آبي استان‌هاي حاشيه کوير را بر طرف نمي‌کنيد؟


    چرا ساختار و جايگاه پژوهشي آب در وزارت نيرو ضعيف است و چرا به فکر اصلاح آن نيستيد؟ امروز نخبگان و پژوهشگران آب کشور چه جايگاهي در حوزه ستادي دارند؟ بيشتر آن‌ها در ادارات ديگر پراکنده شده‌ و يا از ساختار اداري خارج شده‌اند. وقت آن رسيده که با هم‌انديشي و تجميع نيروهاي کارشناسي و متخصصان در جهت رفع مشکلات کم‌آبي کشور گام برداريم و هسته پژوهش آب را در کالبد ساختار وزارت نيرو بارور سازيد.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : درياي ,انتقال ,رفتن ,وزارت ,تالاب ,مي‌شود ,همراه خواهد ,خواهد داشت؟ ,وزارت نيرو ,استان سمنان ,تالاب گميشان ,همراه خواهد داشت؟ ,ميانکاله، تالاب گميشان ,تالاب ميانکاله، تالاب ,گرگان، تالاب ميانکاله،
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آموزش وردپرس چکاوک پلاس فصل شکوفه ترلان ، بهترين لوازم آرايشي و بهداشتي travelsahelaftab2019 دانلود آهنگ ستار برای ماشین شورای دانش آموزی دبستان شهید مطهری سودجان فالوور ارزان اینستاگرام دانشگاه علمی کاربردی ، آزاد پیام نور و مدارس تیزهوشان و نمونه دلوتی وبلاگ امام المتقین